EN
Παραγωγικά ζώα
Παραγωγικά ζώα
…. ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ,
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ
Όλοι μας γεννιόμαστε με μια έμφυτη ταύτιση και συμπόνια για τα υπόλοιπα ζώα. Γνωρίζουμε πως και εκείνα, αισθάνονται, έχουν αντίληψη και εξυπνάδα και ότι είναι σωστό να τους φερόμαστε με σεβασμό και αγάπη.
Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε μοιάζει να χάνουμε αυτή την ταύτιση και ευαισθησία. Λειτουργούμε με τον νόμο του ισχυρού, ονομάζοντας τον εαυτό μας ανώτερο, και βρίσκοντας δικαιολογίες για την συνέχιση της εκμετάλλευσης των υπόλοιπων ζώων. Λόγω της νοοτροπίας αυτής, τα περισσότερα άγρια ζώα έχουν κυνηγηθεί σε σημείο εξαφάνισης και όσα απέμειναν έχουν υποστεί τις τρομακτικές συνέπειες της ανθρωπόκαινου εποχής. Παρόλο που έχουμε επηρεάσει τις ζωές όλων των έμβιων όντων, κανενός η ύπαρξη δεν έχει επηρεαστεί όσο αυτή των παραγωγικών ζώων, τα οποία εκτρέφονται και διατηρούνται σε τρομακτικές συνθήκες με μοναδικό σκοπό να φαγωθούν.
Όμως όσο και αν κάνουμε τα στραβά μάτια, όσο και αν προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι γεννηθήκαμε με μια έμφυτη ανωτερότητα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ζώα, η πραγματικότητα παραμένει και το συστηματικό και υπολογισμένο έγκλημά μας απέναντι σε τρισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο συνεχίζεται.
Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στη ζωή των θυμάτων…

Κότες

Κότες

Σφάζονται παγκοσμίως περίπου 68.790.000.000 τον χρόνο

Πηγή/2018  https://ourworldindata.org/grapher/animals-slaughtered-for-meat

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία εκτροφής, πιθανότατα να προκαλεί στα ζώα μία από τις πιο απελπιστικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να ζήσουν. 

Στοιβάζονται σε μικροσκοπικά συρμάτινα κλουβιά ή κατά χιλιάδες μέσα σε υπόστεγα, σε άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες και η πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο είτε είναι ανύπαρκτη είτε πολύ περιορισμένη. Μετά βίας μπορούν να κινηθούν. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσουν επιθετική συμπεριφορά. Γι’ αυτό το λόγο τους αφαιρούν τα ράμφη, αποφεύγοντας τα τσιμπήματα.

Τα πτηνά αυτά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από αυτά που θα έκανα  φυσιολογικά όπως να τεντώσουν τα φτερά τους ή να επεξεργαστούν το έδαφος ψάχνοντας τροφή. Το σύρμα των κλουβιών τα τραυματίζει προκαλώντας πληγές, οι οποίες δεν επουλώνονται. Επίσης τα κλουβιά τους είναι τόσο στενά που τα νύχια και η σάρκα τους ενσωματώνονται γύρω από τα σύρματα. Μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό πτηνών που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας μέσα στα ίδια τους τα περιττώματα και τα ούρα.

Επόμενή τους στάση, το σφαγείο, όπου τις κρεμάνε ανάποδα και σφάζονται έχοντας πλήρως τις αισθήσεις τους.

Σχετικά με τις κότες που παράγουν αυγά, αυτές συνήθως σκοτώνονται στο τέλος κάθε έτους, καθώς η ποιότητα των αυγών τους δεν είναι η προσδοκώμενη. 

Όσο για τα αρσενικά κοτοπουλάκια που… περισσεύουν, όσα δεν πεταχτούν στα σκουπίδια, τα αλέθουν και τα κάνουν τροφή για κατοικίδια.
 

Σχετικά με τις κότες που παράγουν αυγά, αυτές συνήθως σκοτώνονται στο τέλος κάθε έτους, καθώς η ποιότητα των αυγών τους δεν είναι η προσδοκώμενη.
Όσο για τα αρσενικά που… περισσεύουν, όσα δεν πάνε στα σκουπίδια, τα αλέθουν και τα κάνουν τροφή για κατοικίδια.

Αυτό είναι ίσως το πιο σκληρό και ανήθικο πρόσωπο της ανθρωπότητας. Τα παραγωγικά ζώα αντιμετωπίζονται  ως αντικείμενα, που γεννιούνται και πεθαίνουν με σκοπό την ικανοποίησή μας και προφανώς το κέρδος.